Voorkom CEO-fraude met digitale certificaten van Entrust Solutions

categorie

Hackers doen zich voor als bestuurslid om zo geld afhandig te maken van bedrijven.
https://www.nu.nl/den-haag/6130500/haags-bedrijf-voor-15-miljoen-euro-opgelicht-door-ceo-fraude.html

Afgelopen jaar werd al snel duidelijk dat door het thuiswerken, het lastiger is om iets te verifiëren. Waar we normaliter gewend zijn om even snel bij iemand langs te lopen en navraag te doen, is hier een drempel ontstaan. Nog steeds werken we met zijn allen veel thuis.

Dat betekent dat we meer moeten kunnen vertrouwen op de e-mails die we binnen krijgen. Maar kunnen we dat wel? CEO-fraude zit vernuftig in elkaar, steeds meer bedrijven zijn hier slachtoffer van.

Je kan een hoop ellende voorkomen door de – interne- e-mails betrouwbaarder te maken. Hoe? Met een e-mail certificaat. Hierdoor is altijd aantoonbaar en herkenbaar wie het bericht verstuurd heeft. Tevens biedt het ook de mogelijkheid om berichten versleuteld met elkaar uit te wisselen. Zo blijft e-mail betrouwbaar en is je data beter beveiligd.

Informeer medewerkers, maar ook klanten en leveranciers over de gevaren van CEO-fraude. Maak beleid op het controleren van interne berichtgeving door middel van een email certificaat bij facturatie of wijzigingen in betaalgegevens.

Meer weten?
Neem contact met ons op!

https://www.entrustsolutions.nl/digitale-certificaten/

entrustsite

Artikel delen