Validatieduur van certificaten verkort!

categorie

Apple heeft recentelijk aangekondigd om per 1 september de validatieduur van een certificaat voor een communicatiewebsite/-server te verkorten. Ook Google sluit zich hier bij aan. Het doel hiervan is om phisingsites in de weg te zitten. Dus een dubieuze site kan op dit moment nog teren op een validatie van 2 à 3 jaar maar na de verkorting zal dit maar 13 maanden zijn.

Uiteraard heeft dit wel het gevolg dat je ook goed moet gaan kijken naar de validatieperiode van certificaten van jouw eigen site. Dit zorgt voor een nog grotere beheerslast van certificaten. Dit alles om te verkomen dat websites en servers uitvallen doordat certificaten verlopen.

Entrust Datacard heeft voor haar relaties een managementportaal waarin geheel overzichtelijk en eenvoudig een goed beheer van certificaten mogelijk is. Hiermee willen wij jullie beheerslast minimaliseren. Dit portaal wordt bij afname van meerdere Entrust certificaten gratis beschikbaar gesteld.

Meer informatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Of neem een kijkje op de website van Entrust Solutions : www.entrustsolutions.nl

 

matrix-3109378_1920

Artikel delen