Op zoek naar een milieuvriendelijke plastic kaart?

categorie

Je wilt dezelfde kwaliteit; onverwoestbaar, niet te beschadigen en langdurig in gebruik, als de PVC-kaart? Maar je wilt minder belasting voor het milieu? Je bent niet alleen, ook onze klanten zochten naar een moderne versie van hun plastic kaarten (van loyalty naar keycards). Daarom zetten we hier enkele mogelijkheden op een rij ter inspiratie. Want wij, van Multi-Post werken met inventieve PVC-kaart vervangers. We bieden 3 categorieën. Daarnaast vertellen wij je een optie om jouw plastic kaarten te recyclen.

Binnen 1-5 jaar 100% biologisch afbreekbaar

Biologisch afbreekbare kaarten, zijn de kaarten van de toekomst. En dat is ook precies de reden dat we dit succesvol als PVC-vervanger inzetten bij een aantal van onze klanten.

Denk hierbij aan de PETG-Card, die dezelfde eigenschappen heeft als een PVC-kaart, maar 100% biologisch afbreekbaar is én er komen geen schadelijke gassen vrij bij het recyclen.

Als je een kaart zoekt die voldoet aan alle eisen die ook aan de PVC-kaart worden gesteld, biedt de BIO-card de oplossing. Deze bestaat voor 57% uit zeezout en 43% uit ruwe olie, dat maakt dat deze kaart binnen 1-5 jaar volledig afbreekt, wanneer deze in een composteerbare omgeving terecht komt.

PVC-kaart vervanger met minimale ecologische impact 

Deze kaart biedt ook dezelfde functionaliteiten en bestaat uit 60% kalk en 40% High Density Polyethylene en heeft hierdoor een minimale ecologische impact.

Naast biologisch afbreekbaar, ook 100% composteerbaar

Plastic kaarten op basis van papier, zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden van plastic, het bestaat. Paperboard is 100% FSC gecertificeerd, 100% biologisch afbreekbaar en 100% composteerbaar.

Wel PVC-kaart maar recyclen

Wil je wel een gewone plastic kaart? Dan kan je deze gemakkelijk recyclen en ben je dus milieubesparend bezig!

Je kunt de te recyclen passen inleveren en de passen worden dan voor jou op een milieuvriendelijke manier vernietigd. De passen zonder techniek (denk aan passen zonder een magneetstrip of chip) worden omgesmolten en hergebruikt. Je kunt er ook voor kiezen de passen eerst te (laten) shredderen alvorens deze om te smelten.

  • Bij het recyclen krijgen de passen een nieuwe functie. Het PVC materiaal wordt hergebruikt en dit helpt aan een beter milieu!
  • Bij het vernietigen van de passen is het belangrijk dat de gevoelige informatie in een beveiligde omgeving wordt vernietigd zodat deze niet in verkeerde handen valt.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Elly ter Haar of Francis van Antwerpen van Multi-Post Card Services. Onze specialisten weten alles over milieuvriendelijke vervanger van de PVC kaart of het recyclen van jouw plastic kaart. Je kunt ons bereiken via bedrijfsbureaucards@multipost.com of telefonisch via 078-6548222

Milieuvriendelijke-kaarten

Artikel delen