Milieuvriendelijk printen, wat kan ik zelf doen?

categorie

Bewust omgaan met je omgeving en het klimaat wordt steeds belangrijker. Organisaties blijven zich ontwikkelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en consumenten hechten steeds meer waarde aan milieuvriendelijke organisaties. Maar hoe zit dat nou met printen of een direct mail campagne? Je kan uiteindelijk toch niet helemaal zonder papier. Onderstaand zetten we een aantal tips neer waarmee je milieubewuster kan printen.

In huis milieubewuster printen?

De meeste bedrijven hebben een printer of multifunctional in huis. Hiermee kun je ook al milieuvriendelijker printen door bijvoorbeeld je pagina’s dubbelzijdig te printen. Maar hebben jullie ook nagedacht over hoe je omgaat met de afvoer van het verbruiksmateriaal of aan een spaarstand/schema op de machine waardoor na werktijd de multifunctional in slaapstand gaat.

Denk bijvoorbeeld ook aan een programma dat aangesloten kan worden op de multifunctional waardoor de prints niet gelijk worden afgedrukt maar pas wanneer je inlogt op de printer met een code, pas of badge. Hierdoor kunnen dubbel of verkeerd gestuurde afdruktaken nog verwijderd worden voordat deze fysiek worden afgedrukt. Daarnaast voeg je gelijk beveiliging toe aan al je documenten. Alle taken die niet direct afgedrukt worden, besparen direct op de milieubelasting! Multi-Post biedt hiervoor het follow-me systeem aan; wij stellen alles voor je in en de rest doen jullie zelf met de persoonlijke inlog.

Direct Mailing milieubewust uitbesteden?

Besteden jullie liever nog direct mail campagnes uit? Zoek dan een partner die op een milieubewuste manier afdrukt.

Wij bij Multi-Post zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor een schoon milieu. Daarom hebben wij sinds een aantal jaar een onderdeel toegevoegd aan ons productportfolio om zo onze invloed op het milieu te verminderen. EcoPrinting is een van onze inventieve oplossingen om ecologisch verantwoord te printen.

EcoPrinting is een duurzame manier van printen. Door middel van een speciaal ontwikkelde kouddruktechnologie is een hoge printsnelheid gegarandeerd, maar wordt het energieverbruik aanzienlijk teruggebracht. De belangrijkste kenmerken van Ecoprinting zijn dat er geprint wordt met inkt die gebaseerd is op sojaolie en dat deze manier van printen ons 70% minder energie kost in vergelijking tot conventionele printtechnieken. Deze manier van printen levert dezelfde kwaliteit als je gewend bent, maar is simpelweg beter voor het milieu.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ecologisch verantwoord printen of één van onze andere inventieve oplossingen op het gebied van Print en Mail? Een van onze adviseurs van Multi-Post Print & Mail Solutions staat je graag te woord via bedrijfsbureautmdm@multipost.com of 078-6548222.

Wil je meer informatie over printers en multifunctionals of het follow-me systeem? Neem dan contact op met onze adviseurs van Document Solutions via documentsolutions@multipost.com of 078-6548222.

milieuvriendelijk_printen

Artikel delen