5 simpele tips om je printkosten ingrijpend te verlagen!

categorie

Zoek je goede tips om jullie printkosten te verlagen? Veel van onze klanten zochten ook naar een goede oplossing hiervoor. Daarom zetten we 5 eenvoudige tips voor je uiteen, hiermee verlaag je jouw printkosten ingrijpend.

1. Beveiliging van je print omgeving.
Ook wel eens een printopdracht kwijt? Of pak je per ongeluk een printje mee van je collega? Door jullie print omgeving te beveiligen komen er niet zomaar allerlei afdrukken uit je printer. Met een badge, pas of code bepalen medewerkers bij de printer of ze alles in de wachtrij willen afdrukken of (een gedeelte) willen annuleren. Hiermee verlaag je het aantal foutieve prints én verklein je intern de kans dat niet-bevoegde collega’s vertrouwelijke documenten zien. Met ons follow –me systeemricht je dit intern in.

2. Verminderen van je apparatuur door het te centraliseren
Bespaar eenvoudig door minder printers te plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om één printer of multifunctional beschikbaar te stellen per gang in plaats van op elk kantoor. Kies hierbij dan ook hetzelfde type printer/multifunctional waardoor je maar een select aantal tonersoorten binnen de organisatie in omloop hebt.

3. Professionele printapparatuur kopen of leasen
Door te werken met professionele printapparatuur verlaag je de printkosten. Je behaalt ook tijdwinst door de hogere scan- of printsnelheid. Kies een optie die goed bij de organisatie past: gaan jullie investeren of leasen?

Het voordeel van koop:

  • Je betaalt geen rente afdracht over de printer of multifunctional

Het voordeel van leasen:

  • Je hoeft niet in één keer te investeren

Je kiest op basis van de behoeften bij Multi-Post uit kopen of leasen. Bij zowel kopen of leasen kies je daarnaast voor een servicecontract. Bij ons betaal je uiteindelijk alleen voor de daadwerkelijk aantal gemaakte prints. Kortom, je krijgt een contract waarbij je niet meer vast zit aan een minimaal af te nemen aantal prints per maand, die je standaard afrekent. 

4. Print zelf je briefpapier

Bestel je nog steeds voorbedrukt briefpapier bij een drukker? Met de aanschaf van een professionele multifunctional is dit niet langer nodig! Op de multifunctionals installeer je een template conform jouw huisstijl. Hierdoor print je met één druk op de knop jouw brief, vervolg of factuur met de briefpapier lay-out. Je bespaart veel kosten en het ziet er uit als professioneel drukwerk.

5. Uitbesteden

Verstuur je post? Je kunt er ook voor kiezen ook een aantal van jouw documentstromen die per post gaan middels een geautomatiseerd proces uit te besteden. Onze collega’s van Print & Mail Services nemen deze werkzaamheden voor jou uit handen met uiteraard verscheidene voordelen. Denk hierbij aan portovoordeel/korting en lagere handlingskosten voor het printen, vouwen, couverteren en frankeren.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het verlagen van jouw printkosten of één van onze andere inventieve oplossingen? Onze adviseurs van Document Solutions staan jou graag te woord via 078-6548222 of via documentsolutions@multipost.com

printkosten

Artikel delen