4 redenen waarom een direct mailing altijd nog goed werkt

categorie

Wanneer ontving jij voor het laatst een direct mailing? Gewoon een die je vast houdt. Herinner jij je die gepersonaliseerde boodschap nog? Waarschijnlijk kreeg je recenter diverse digitale mailings, want veel bedrijven voeren nu eenmaal online campagnes. Toch adviseren wij je om naast je online campagnes ook fysieke gepersonaliseerde mailings te sturen. Waarom? Hieronder geven we 4 redenen waarom de direct mailing nog altijd goed werkt.

1. Minder last van ruis door mailingen per post
Je dagelijkse mail lezen, echt alles, lijkt soms onhaalbaar. Gewoon omdat we zoveel e-mail ontvangen. Herken je dat?

Merk je dan ook dat je post, omdat je het veel minder ontvangt veel meer aandacht geeft? Dat komt onder andere doordat je het echt in je handen vasthoudt. Logisch dat een direct mail per post de kans verhoogt dat de ontvangers jullie boodschap ook echt zien én lezen. Simpelweg, doordat we zoveel digitaal communiceren met elkaar.

Een belangrijke tip: online personaliseren we steeds meer communicatie, doe dit offline ook. Zo maak je de mailing opvallender.

2. Geef de doelgroep de aandacht die zij verdienen

Geef je doelgroep echte aandacht door tijd te steken in de inhoud van de boodschap en de vormgeving. Met een goed verzorgde mailing zorg je voor een mooie presentatie en verhoog je de kans van succes dat blijkt uit een onderzoek van Mail Monitor Benchmark (2016).

Tegenwoordig versturen we veel digitale mailings naar potentiële klanten. Misschien stuurt jouw bedrijf ook geautomatiseerde online mailingen, en merk je zelf ook dat de boodschap hierdoor soms verzwakt. Simpelweg omdat je scherpte en creativiteit mist.

Stuur je een direct mail per post, dan besteed je automatisch meer tijd aan de uitstraling en het gevoel. Hoe voelt het als het in de envelop zit, wat gebeurt er bij het openen? Uiteraard werken digitale mailings ook, daarom geloven wij in goede mix. Waarom lees je in de volgende redenen.

3. Combineer online en offline voor betere resultaten
Niet iedereen wil hetzelfde, sommige mensen ontvangen een direct mail toch het liefst digitaal terwijl anderen om verschillende redenen de boodschap liever op papier ontvangen. Kies daarom op basis van de behoeften van de doelgroep voor het versturen van een online of offline mail.

Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen een deel van jullie direct mail per post te versturen terwijl het andere online deel van de mailing via de email, sms of WhatsApp kan gaan.

4. Bouw een relatie op met jouw doelgroep
Al eerder noemden we dat post weer interessant wordt. Door een direct mail te versturen blijf je uit de overdadige hoeveelheid mailtjes van jullie klanten en/of doelgroepen. Door te kiezen voor een offline (direct) mailing of een direct mailing waarbij je post, sms en email combineert ga je op verschillende manieren weer een dialoog aan met je klant. Wek de nieuwsgierigheid weer op met een mooie persoonlijke kaart of brief of een aanbieding.

Timing blijkt essentieel te zijn. Werken jullie met B2B klanten? Verstuur de mail dan tussen maandag en donderdag. Werken jullie in de B2C sector? Kies dan juist voor een mailing in het weekend.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over direct mail, de combinatie tussen digitaal en fysiek of één van onze andere inventieve oplossingen op het gebied van Print & Mail? Onze adviseurs van Multi-Post Print & Mail Services staat je graag te woord via bedrijfsbureautmdm@multipost.com of 078-6548222.

mail-1707817

Artikel delen