Communiceer met klanten via e-mail, post of sms – via één multi-channel communicatie platform

U wilt snel en flexibel op diverse manieren in contact blijven met klanten of prospects. Vanuit jullie strategie combineert u online en offline contact, deze uitingen wilt u ook in één platform integreren. Toch bieden veel platformen alleen een van de twee beheeropties: print of digitaal. Daar brengt ons multi-channel communicatie platform PostBridge verandering in. Dit platform stelt u namelijk in staat om eenvoudig naar diverse te maken segmenten e-mails, sms-berichten of post te versturen. Meer weten? Plan een kennismakingsgesprek in 

Eenvoudig in gebruik, op maat multi-channel customer experience software in de cloud

Vanzelfsprekend bepaalt u als marketeer met PostBridge zelf hoe de communicatie vorm krijgt (zowel inhoudelijk als visueel). Uiteraard stellen wij graag de huisstijl in, zodat u zich alleen hoeft bezig te houden met de content, de resultaten en de optimalisatie.

Upload lijsten met contactgegevens, maak segmenten en personaliseer zowel de digitale als geprinte communicatie. Door vooraf ingestelde workflows, verwelkomt u bijvoorbeelt nieuwe klanten met één druk op de knop met een persoonlijke e-mail én een welkomstkaart. De kaart drukken wij en versturen dezelfde dag namens jullie organisatie naar de nieuwe klant.

Eén multi-channel communicatie platform voor alle klant-contactmomenten

Met dit platform zorgt u eenvoudig voor eenduidige en centraal beheerde klantcommunicatie. Denk daarbij ook aan het versturen van facturen (e-mail/post), een notificatie per SMS van diezelfde factuur en indien nodig een betalingsherinnering (bijvoorbeeld per e-mail én post voor meer attentie). U richt het eenmalig in en alle collega’s communiceren vervolgens uniform met klanten. 

Zorg dat u tijd overhoudt voor optimalisatie
De voordelen voor de organisatie op een rij:

  • Bepaal per segment welke kanalen u wilt inzetten (e-mail, sms of post). 
  • Laat ons op basis van de huisstijl templates maken.
  • Stel zelf een workflow op en maak gebruik van templates.
  • Automatiseer de communicatie via diverse kanalen 


Kortom, een veelzijdig, gebruiksvriendelijk en veilig platform, speciaal ontwikkelt voor organisaties die veel contactmomenten met klanten onderhouden. 

Direct meer informatie

API – Drukkerij koppeling

Met de API kunt u alle documentstromen koppelen en uitbesteden aan onze printstraat. Dit betekent flexibiliteit, kostenbesparing en uw documenten worden in een hoogwaardige omgeving verwerkt. Het is als een digitale printdriver waar de gehele organisatie gebruik van kan maken alleen waar nooit naar om gekeken hoeft te worden. Multi-Post verzorgt uw documentstromen en communicatie van begin tot einde.

Scan service

Met de scan service van Multi-Post kunnen we alle inkomende communicatie of uw gehele archief digitaliseren. Zo bent u snel en gemakkelijk klaar voor de toekomst en het digitale werken. Alle stukken worden voor u geclassificeerd en gesorteerd, wij nemen u het sorteerproces hiervoor uit handen. Naast de digitale slag maakt dat ook dat het digitaal archief netjes opgeruimd is.

Advies & Maatwerk – gratis quick scan

Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Laat Multi-Post dan geheel vrijblijvend een quick scan doen om te beoordelen welke oplossing het beste past bij uw organisatie en waar voor u de meeste winst ligt! Wij adviseren in de gehele keten van interne, inkomende en uitgaande communicatie. Wij delen graag de kennis van onze experts met u voor een goede integrale aanpak!

Direct meer informatie

Wilt u meer weten? En kijken hoe dit platform uw organisatie verder helpt? Vraag een kennismakingsgesprek met onze multi-channel platform experts aan. Bel: 078 – 654 8222 of mail marketing@multipost.com.