Visuele personalisatie - thermisch printen, embosseren of een holografische folie

Visuele personalisatie wil zeggen, het aanbrengen van visueel zichtbare gegevens op de kaart. Deze gegevens dienen doorgaans ter identificatie van de kaarthouder. Er zijn een 3-tal manieren van visuele personalisatie:

  • Thermisch printen van plastic kaarten
  • Embosseren van plastic kaarten
  • Het aanbrengen van een holografisch folie op de plastic kaart

 

Ja ik wil graag meer informatie over plastickaart personalisatie


De 3 manieren van visuele personalisatie verder uitgelegd

Thermisch printen van plastic kaarten

Een van de veelgebruikte manieren van plastic kaart personalisatie is thermisch printen. In de machine wordt een gekleurd printlint verwarmd, waardoor de tekst in de plastic kaart gebrand wordt. Hierbij is monochroom printen van een tekst mogelijk  voor bijvoorbeeld een naam of barcode in één kleur. Een andere mogelijkheid van thermisch printen is het printen van een full color foto voor een ID-kaart. Doordat het in de toplaag van de plastic kaart gebrand wordt, is de print erg krasbestendig.

Plastic cards visueel gespersonaliseerd

Embosseren: reliëf tekst maken in een plastic kaart

Embosseren is een techniek, waarbij aan de achterkant van een plastic kaart letters en/of cijfers geponst worden. Hierdoor ontstaat er een reliëf op de kaart. Het embosseren gebeurt veel bij credit cards, klanten- en patiëntkaarten van ziekenhuizen. De reliëf letters en/of cijfers hebben een karakteristiek font en kunnen desgewenst getipped worden. Tipping wordt gebruikt om het reliëf een aparte kleur te geven. Het embosseren geeft een luxe uitstraling, maar er moet wel rekening gehouden worden met de lay-out in verband met de geponste delen.

Bescherm uw plastic kaart met een holografische folie

Ter bescherming tegen slijtage en frauduleuze handelingen kunt een holografische folie aan laten brengen op een plastic kaart. Deze holografische folie geeft naast de bescherming ook een extra visueel aspect aan de kaart. De afbeeldingen in de holografische folie zijn mogelijk als standaard en op maat gemaakt. De holografische folie kan gecombineerd worden met embosseren en thermisch geprinte kaarten.

Voor onze aanleverspecificaties kunt u hier de PDF downloaden.

Meer informatie

Vraag meteen informatie aan via Contactformulier of neem direct telefonisch contact met ons op via 078-654 82 17.