Elektronische personalisatie - de mogelijkheden zijn grenzeloos

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten elektronische personalisatie mogelijk geworden. Hieronder een aantal veel gebruikte soorten.

  • informatie opslaan in een magneetstrip (magstripe)
  • informatie opslaan in een chip (Smartcard)
  • informatie opslaan middels PKI-certificaten.

 

Ja ik wil graag meer informatie over plastickaart personalisatie
 

SmatrcardsElektronische personalisatie in een magneetstrip - een simpele manier van dataopslag

De magstripe (magneetstrip) is niet meer weg te denken van de plastic kaarten. Het is een plek op de kaart waar digitaal informatie opgeslagen kan worden. Het is een donkere strip op de achterkant van een plastic kaart, die zowel bruin als zwart kan zijn. Op de magstripe (magneetstrip) kan informatie opgeslagen worden op drie sporen. Hierbij heeft elk spoor een aantal specificaties en mogelijkheden. Op het eerste spoor kunnen zowel numerieke (cijfers) als alpha (letters) tekens geplaatst worden. De andere twee sporen zijn te vullen met numerieke tekens.

Elektronische personalisatie via een chip (smartcard) - voor elk doel een oplossing

Steeds vaker wordt een smartcard (chipkaart) gebruikt voor verschillende doeleinden. Binnen in de smartcard zit een contact of contactloze chip waar informatie opgezet kan worden. Deze chip en de informatie is niet zichtbaar met het blote oog. Om beveiligingsredenen, m.b.t. fysieke en/of logische toegang, kan de smartcard een goed oplossing zijn voor uw plastic card project. De mogelijkheden bij een smartcard zijn groter dan bij een magstripe.

PKI voor betrouwbaarheid van de digitale communicatie

Een Public Key Infrastructure (PKI) is een systeem waarmee uitgiften en beheer van digitale certificaten kunnen worden gerealiseerd. In principe kunnen er meerdere PKI certificaten aangebracht worden afhankelijk van de opslag capaciteit van de contact chip binnen de smartcard. Dit plaatsen van de de PKI certificaten is mogelijk binnen onze dienstverlening. Kijk hier voor meer informatie over PKI-certificaten.

Meer informatie

Vraag meteen informatie aan via Contactformulier of neem direct telefonisch contact met ons op via 078-654 82 17.