Multi-Post, van Print en Mailbedrijf tot innovatieve IT-partner

24 april 2015 -

Interview

Ron Tuinenburg, Directeur Multi-Post Services BV voor The Dutch


Foto Ron Tuinenburg, Directeur Multi-Post Services BV

Multi-Post  is sinds 1985 de vertrouwde partner voor uiteenlopende print- en (direct) mailactiviteiten. Daarnaast produceren en leveren wij plastic kaarten, zoals chipkaarten, (zorg)verzekeringspassen, studentenkaarten, legitimatiebewijzen en klantenkaarten. “Er is in dertig jaar tijd veel veranderd,” stelt Ron Tuinenburg, uitvoerend directeur bij Multi-Post Services. “We voeren nog steeds veel print- en kaartopdrachten uit, maar onze core business is steeds meer gericht op consultancy en het ontwikkelen van innovatieve informatiesystemen.”   

PDF logoDownload hier het volledige artikel in PDF

De verschuiving van kaartleverancier naar volwaardige IT-partner  op het gebied van print, mail en plastickaart personalisatie is volgens Ron gelegen in verschillende ontwikkelingen. Hij licht toe: “Allereerst is er natuurlijk de verregaande digitalisering. Steeds vaker worden loonstroken, polissen en direct marketing uitingen online verstrekt. Maar het printen van papier en het verwerken hiervan, zal nooit helemaal verdwijnen. Daarom werken we binnen onze Print en Mail divisie samen met partner Ricoh aan nieuwe oplossingen om het beste uit twee werelden - offline en online - te combineren. Centraal staat een effectieve en efficiënte workflow. Op deze manier zijn we onze klanten ook in de toekomst optimaal van dienst en realiseren we maximale kostenbeheersing aan beide kanten.”

Alles op één kaart
“Verder zien we de vraag naar multifunctionele kaarten toenemen. Samen met onze partners brengen we diverse technieken samen in één kaart.Dit doen wij onder meer voor zorginstellingen, ICT-bedrijven en sportclubs.
Voor sportclubs is het vaak wenselijk dat er in de kantine geen geld aanwezig is. Wij bieden samen met onze partner Le Credit Sportif een seizoenkaart, betaalmiddel en toegangspas in één. Inmiddels maken zowel amateur- als profclubs succesvol gebruik van onze multifunctionele oplossingen.”

Waterdichte systemen
Multi-Post  heeft gegevensbeveiliging hoog in het vaandel staan. Het bedrijf beschikt over alle benodigde certificaten op dit gebied, waaronder ISO9001, ISO27001 en het ETSI-certificaat. Ron: “Kaarten bevatten vaak vertrouwelijke informatie.
Het is onze taak om te zorgen voor een waterdicht systeem. Dit geldt overigens niet alleen voor de kaarten, maar voor alle soorten data waar een bedrijf mee werkt. Denk aan het veilig verzenden van e-mails, beveiligde netwerken, overheidsportals, medische dossiers en digitale ondertekening van beveiligde documenten. Multi-Post  biedt samen met partners KPN en AET diverse (maatwerk) security-oplossingen voor zowel de grootzakelijke markt als de overheid. Daarnaast houden we regelmatig seminars en adviseren we klanten over awareness en veilig datagebruik.”

Unieke combinatie
“Naast al deze nieuwe ontwikkelingen moeten we ook vooral niet vergeten waar onze basis ligt,” vervolgt Ron. “We bieden klanten een unieke combinatie van print- en mailservices en plastic cardpersonalisatie diensten.” Als voorbeeld noemt Ron het werk voor een grote zorgverzekeraar. “Als enige bedrijf in Nederland leveren we zowel de plastic zorgpasjes als alle bijbehorende papieren bescheiden, zoals brieven en polissen. Van productie en drukwerk tot handling en verzending; we bieden opdrachtgevers een turnkey oplossing. Tot slot leveren we een eerste- en tweedelijns support helpdesk. Hiermee garanderen we onze klanten continuïteit.”

Geïntegreerde oplossingen op het gebied van print, mail en plastic kaart
Naast een servicetak levert Multi-Post ook plastic card printers, print en mail apparatuur en document solutions. Door de combinatie van deze disciplines biedt het bedrijf opdrachtgevers een belangrijke meerwaarde in de vorm van geïntegreerde oplossingen.

Meer informatie?
Wilt u na het lezen van dit artikel meer informatie, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met marketing@multipost.com of telefonisch via 078-6548222.