Interview: Ontzorgen en besparen zonder te investeren met Multi-Post

6 maart 2015 - Interview DKIB magazine met Martijn Haartsen, Business Manager | Document Solutions

Multi-Post is toonaangevend op het gebied van post- en mailactiviteiten en plastic kaarten, maar daarnaast ook sterk in het bieden van oplossingen die printkosten ingrijpend verlagen. Volgens Martijn Haartsen, Business Manager Document Solutions bij Multi-Post, kan ieder willekeurig bedrijf aanzienlijk besparen zonder de noodzaak om eerst te investeren in nieuwe apparatuur.

PDF logoDownload hier het volledige artikel in PDF

Met ruim 10 jaar ervaring in de verkoop en verhuur van multifunctionele kopieer- en printapparatuur weet Haartsen waar hij over praat. “Met de Multi-Post Bedrijfsscan kunnen wij voor iedere organisatie inzichtelijk maken hoe het printerpark wordt gebruikt en wat de bijbehorende kosten per onderdeel zijn. Wij analyseren met behulp van een softwaretoepassing onder meer de tellerstanden, locatiedetails, de uptime van de machine en het toner- en energieverbruik. Na zes weken hebben wij een volledige rapportage voor de klant, met daarbij een advies op maat.”

Document Solutions het team
Het team van Multi-Post Document Solutions

Beheer op afstand
Volgens Haartsen zijn veel bedrijven zich onvoldoende bewust van de mate van gebruik van hun printomgeving. Daardoor weten ze ook niet dat besparen en ontzorgen zonder te investeren eenvoudig te realiseren is. “Met ons unieke meetsysteem maken wij ieders printkosten volledig inzichtelijk. Nadat de inventarisatie achter de rug is en het rapport is opgesteld, kunnen wij na overeenkomst met de klant het printerpark volledig in beheer nemen met onze Multi-Post PrintFleet. Hiermee beheren wij de printomgeving op afstand. Op basis van de rapportage kijken we naar de behoeftes en spelen daar op in. Wij ondervangen problemen voordat ze ontstaan. Signaleren wij dat de toner bijna op is? Dan zorgen we dat er ruim op tijd een nieuwe in huis is. Ook ondervangt Multi-Post storingen en krijgt de klant meldingen bij veranderingen in printvolumes.”

Flexibele contracten
Veel bedrijven hechten grote waarde aan flexibiliteit en ook daar speelt Multi-Post handig op in. “Contracten zijn makkelijk aan te passen. Wie minder afneemt dan oorspronkelijk was gecalculeerd, wordt door ons gecrediteerd. Klanten betalen bij ons alleen voor daadwerkelijk verbruik. Niet gemaakte afdrukken worden niet in rekening gebracht. Andersom is een (tijdelijke) upgrade natuurlijk ook mogelijk wanneer er meer afdrukken dan gedacht doorheen gaan.” Waar sommige organisaties al over hardware beschikken, heeft Multi-Post voor degenen die dat nog niet hebben de meest uiteenlopende multifunctionals en scanoplossingen te bieden. Leasen of kopen is allebei mogelijk. “Wij leveren multifunctionele kopieer-, scan- en printapparatuur van de merken Konica-Minolta, Ricoh, Lexmark en HP. Doordat we alleen met A-,merken werken, blijft de kwaliteit van documentstromen altijd gewaarborgd. In combinatie met onze complete ontzorging hebben onze klanten nergens meer omkijken naar. En dit alles zonder dat er een investering nodig is.”

Iedere klant heeft een vast aanspreekpunt
Multi-Post is merkonafhankelijk en geeft dus altijd eerlijk advies op basis van de behoefte van de klant. “Naast onze innovatieve tools maakt onze mate van service ons onderscheidend ten opzichte van anderen. De lijnen zijn altijd kort, want voor iedereen is er één vast aanspreekpunt. Wij doen open en eerlijk zaken. In Nederland staan wij vanwege onze innovatieve werkwijze al flink op de kaart. Er is geen enkel ander bedrijf dat een document kan vouwen, sorteren, verwerken in een envelop, nieten, personaliseren en alle kennis heeft over multifunctionals. Dit jaar breiden we ons werkgebied verder uit naar België. Daar worden in onze branche nog vrijwel geen flexibele contracten aangeboden, dus er is nog veel te winnen.”

Meer informatie?
Wilt u na het lezen van dit artikel meer informatie, laat uw gegevens dan achter op ons contactformulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op om u, geheel vrijblijvend, te informeren over de mogelijkheden voor u.
Telefonisch contact: Martijn Haartsen, 078-6548216.