Zorgpas(sen) én polis(sen) in één pakket naar de klant

1 februari 2013 - Enige tijd geleden heeft Multi-Post een succesvolle  pilot gerealiseerd voor een grote zorgverzekeraar in Nederland. Hierdoor is Multi-Post in staat om de twee datastromen van zorgverzekeraars, polisbladen en zorgpassen, te integreren en in één mailpack te versturen naar de verzekerde(n). Lees verder voor meer informatie en de voordelen.

Een ander groot voordeel hierbij is, dat de mogelijkheid tot het verwerken van meerdere passen op één drager (maximaal 6, tot 20 per envelop!) standaard tot de dienstverlening van Multi-Post behoort.

Zorgpas en polis voor het eerst samengevoegd in één mailpack

Voor de pilot werden de twee bestaande datastromen, (zorgpas en polis), via een beveiligde lijn naar Multi-Post gestuurd. Deze bestanden werden apart ondergebracht bij de afdeling die ze ging verwerken. Na de verwerking zijn de losse papierstromen (pas met drager/brief en polisbladen) samengevoegd en klaar gemaakt voor verzending in één mailpack. Dit samenbrengen van de losse papierstromen gebeurt automatisch en machinaal door het matchen van speciale kenmerken.In deze pilot bestond de output uit drie variaties:

  • 1 tot 4 zorgpassen op een brief 
  • 1 tot 4 zorgpassen op een brief met bijbehorende polissen
  • alleen polissen. 

Daarnaast zijn er in totaal zo’n 50 verschillende soorten bijlagen (boekjes en/of polisbladen) random opgevraagd en bijgesloten. Het aantal ingesloten zorgpassen gebeurde bij deze pilot, in overleg met de zorgverzekeraar, met een maximum van 4 op één drager. Dit aantal is uiteraard afhankelijk van de grootte van het gezin van de hoofdverzekerde 

Voordelen van het samenvoegen van zorgpas en polis

Met deze innovatieve oplossing  kunnen zowel zorgpas(sen) als polisbladen in één mailpack verstuurd worden. Dit levert een aantal besparingen op voor de zorgverzekeraar:

  • Minder portokosten 
  • Minder inkomende calls bij de zorgverzekeraar
  • Stijging klanttevredenheid verzekerden

De verzekerde krijgt de pas(sen) en polis(sen) in één mailpack en wordt in één keer geholpen aan wat hij/zij wil(en) ontvangen.

Portobesparing en hogere klanttevredenheid door standaard dienst van Multi-Post

Het verwerken van meerdere zorgpassen op één brief/drager (6 passen per drager, tot maximaal 20 passen per envelop!) is een standaard dienstverlening van Multi-Post. Hierdoor worden portobesparingen gerealiseerd en ook hier leidt dit tot minder inkomende calls bij het callcenter van de zorgverzekeraar. Resultaat: minder kosten en een hogere klanttevredenheid onder verzekerden!

Meer informatie?
Wilt u meer weten of het bovenstaande, neem dan contact op met ons via email: nieuws@multipost.com of via telefoonnummer 078-654 82 17.