Multi-Post ontwikkelt mobiele service unit voor uitgifte ID-kaarten

16 oktober 2012 - Voor mindervaliden op de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius bestaat sinds kort een mobiele service voor het aanvragen van legitimatiebewijzen. De service wordt ingezet voor het vergaren van (digitale) pasfoto’s en handtekeningen ten behoeve van het nieuwe legitimatiebewijs. Multi-Post heeft hiertoe een mobiele service unit ontwikkeld.  Lees verder voor meer informatie en de voordelen.

Gemakkelijk en snel een legitimatiebewijs vanuit huis

Voor mindervaliden is het vaak lastig om een legitimatiebewijs aan te vragen. Vaak kan men niet gemakkelijk pasfoto’s laten maken of langs de afdeling Burgerzaken om de aanvraag te doen. Om die reden heeft de overheid op Bonaire, Saba en Sint Eustatius sinds kort een mobiele service voor mindervaliden.

Men kan een huisbezoek aanvragen. Een medewerker van de afdeling Burgerzaken bezoekt met een mobiele service unit de aanvrager voor het maken van de benodigde pasfoto en digitale handtekening. Na het verzamelen van de gegevens zal de medewerker de gegevens gebruiken om, met de door Multi-Post ontwikkelde Card Management Applicatie, de gewenste legitimatiebewijzen uit te geven.

Mobiele service unit

De mobiele service is gerealiseerd met een kant-en-klare koffer bestaande uit:

 • Een kleine laptop met op maat gemaakte software.
 • Een fotocamera voor het maken van een (digitale) pasfoto.
 • Een handtekeningenpad voor het maken van een digitale handtekening.

  Mobiele koffer

Multi-Post levert totaaloplossing voor uitgifte ID kaarten én rijbewijzen Caribisch Nederland

Behalve de mobiele service unit heeft Multi-Post eind 2010 een totaaloplossing geleverd aan Caribisch Nederland: Bonaire, St. Eustatius en Saba, voor de uitgifte van de nieuwe identiteitskaart ‘Sédula’ op locatie. Op Bonaire is hier in 2012 de uitgifte van het rijbewijs bijgekomen. De ‘Sédula’ oplossing bestond uit een aantal deelprojecten, die volledig geleverd en geïmplementeerd zijn door Multi-Post. De deelprojecten waren:

 • Het ontwikkelen en implementeren van de software (Card Management Applicatie)
 • Het leveren van Datacard plastickaart apparatuur t.b.v. het personaliseren van de nieuwe identiteitskaart bij de uitgiftepunten
 • Het ontwerpen en produceren van de nieuwe identiteitskaart 
 • Het leveren en installeren van alle servers en randapparatuur
 • Het realiseren en installeren van de ontvangstbalie op locatie bij de Burgerlijke Stand
 • Het implementeren van het gehele project op locatie

Lees meer over de nieuwe identiteitskaart voor Caribisch Nederland.
Lees meer over het nieuwe rijbewijs voor Caribisch Nederland.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over één van bovenstaande oplossingen? Neem dan contact met ons op via email: nieuws@multipost.com of via telefoonnummer 078-6548217.