Multi-Post maakt nieuwe ID-kaart Caribisch Nederland mogelijk

27 september 2012 - In opdracht van agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) heeft Multi-Post een totaaloplossing geleverd voor de uitgifte van de nieuwe identiteitskaart van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Lees verder voor meer informatie.

Totaaloplossing voor Caribisch Nederland

Voor de uitgifte van de nieuwe identiteitskaart ‘Sédula’ is Multi-Post gevraagd door het agentschap BPR om hier een oplossing te leveren. Door de nieuwe staatkundige verhoudingen moest de identiteitsinfrastructuur in Caribisch Nederland heringericht worden.Multi-Post heeft het gehele project “Turn Key” voor het agentschap BPR gerealiseerd. Hieronder een opsomming van de diensten en producten die Multi-Post geleverd heeft:

  • Het ontwikkelen en implementeren van de software (Card Management Applicatie).
  • Het leveren van Datacard plastickaart apparatuur t.b.v. het personaliseren van de nieuwe identiteitskaart bij de uitgiftepunten.
  • Het ontwerpen en produceren van de nieuwe identiteitskaart. 
  • Het leveren en installeren van alle servers en randapparatuur.
  • Het realiseren en installeren van de ontvangstbalie op locatie bij de Burgerlijk Stand.
  • De implementatie van het gehele project op locatie.


Card Management Applicatie

Een belangrijk onderdeel van het project bestond uit het ontwikkelen van een speciale software applicatie voor de uitgiftepunten van de nieuwe identiteitskaart. Met deze Card Management Applicatie kunnen de uitgiftepunten, middels een interface met de Basisadministratie Persoonsgegevens, de benodigde data ophalen om deze vervolgens te gebruiken voor de personalisatie van de identiteitskaart. Met deze Card Management Applicatie kan het gehele traject, van aanvraag en uitgifte tot inname worden beheerd.Multi-Post ontwikkelde deze applicatie in samenwerking met haar vaste partner WB Services.

Levering Datacard plastickaart apparatuur

Multi-Post heeft desktop plastickaart printers van Datacard ingezet voor de personalisatie van de identiteitskaarten op locatie bij de Burgerlijke Stand. Hierbij is gekozen voor de Datacard® CP80 Plus plastickaart printer. Deze plastickaart printer biedt overheden en bedrijven, die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, ongeëvenaarde mogelijkheden voor de uitgifte van duurzame identiteitskaarten. Voorzien van diverse beveiligingskenmerken.

Ontwerp en productie van de nieuwe identiteitskaart

Voor de nieuwe identiteitskaart was het belangrijk, dat er binnen de gestelde richtlijnen en beveiligingseisen een ontwerp gemaakt werd. In samenwerking met True securitydesign is een passend ontwerp gerealiseerd en in productie genomen.

Implementatie op locatie

Onder begeleiding van Michael Tappij Gielen en Ron Tuinenburg, heeft de implementatie van de software en apparatuur plaatsgevonden op de drie verschillende locaties: Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hierbij werden meteen de medewerkers getraind in het gebruik van de software en apparatuur.

Wat is de Sédula ?

De ‘Sédula’ is een identiteitskaart voor ingezetenen van Caribisch Nederland, voor zowel Nederlanders als vreemdelingen. Per 10 oktober 2010 is de kaart in samenwerking met Multi-Post vernieuwd. Hierdoor beschikken alle drie de eilanden, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, over een moderne identiteitskaart van bankpasformaat met een hoog beveiligingsniveau.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over dit nieuwsbericht? Dan kunt u contact met ons opnemen via: e-mail, nieuws@multipost.com of telefonisch, 078-6548203.