Multi-Post duurzamer door CO2-neutraal printprogramma van Ricoh

3 december 2012 - In samenwerking met Ricoh is al het printwerk van Multi-Post Services B.V. CO2 neutraal sinds afgelopen zomer. Met het zogenaamde Carbon Balanced Production Printing programma van Ricoh is Multi-Post in staat om het milieueffect van haar productieprocessen te verminderen. 

CO2-neutraal printwerk door printprogramma Ricoh
Het printprogramma van Ricoh bestaat uit 3 stappen: Allereerst heeft een grondige analyse plaatsgevonden van de printactiviteiten van Multi-Post Services B.V., waardoor de jaarlijkse CO2-uitstoot bepaald is. Hierbij zijn aspecten als het gebruikte papier, het energieverbruik, de geleverde onderdelen en zelfs de reisafstanden van de service engineers meegenomen.

Bij de tweede stap is de productieomgeving geoptimaliseerd met als doel deze duurzamer te maken. Gekeken wordt hoe de productieprocessen milieuvriendelijker kunnen worden gemaakt door oa.: het terugdringen van het energieverbruik, het reduceren van de hoeveelheid afval en het doorvoeren van verbeteringen op het gebied van recycling. 

Als laatste wordt de resterende en onvermijdelijke CO2-uitstoot gecompenseerd door de uitgave van Certified Emission Reductions (CER’s). Deze CO2-kredieten zijn afkomstig van officiële projecten voor schone energie, die vallen onder het UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change, Klimaatverdrag) waarin Ricoh investeert. 

Lees hier het volledige artikel over  het CO2-neutrale printprogramma van Ricoh

Meer informatie?
Wilt u meer weten of het bovenstaande, neem dan contact op met ons via email: nieuws@multipost.com of via telefoonnummer 078-654 8217.