Multi-Post installeert nieuwe productiesystemen

27 september 2011 - Multi-Post installeert zes zwart-wit productiesystemen van Ricoh. Hiermee kan Multi-Post haar klanten nog beter van dienst zijn bij het printen van de drager waar de plastic kaart op geplaatst wordt. Lees verder voor de voordelen voor u.

Multi-Post ziet in de combinatie van het printen op papier en de productie van gepersonaliseerde plastickaarten interessante kansen tot kruisbestuiving. Om die kansen optimaal te benutten stelt Multi-Post hoge eisen aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van de productiesystemen die ze gebruikt: "We vervangen daarom nu een aantal oudere Ricoh systemen voor vijf Ricoh Pro 907's en een Ricoh Pro 1357EX".

1,3 miljoen zorgpassen
Multi-Post in Dordrecht is zowel distributeur als gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van Print & Mail en plastickaart toepassingen. "Een unieke combinatie" stelt Production Manager en Consultant Robin Tappij Gielen. Hij geeft een voorbeeld: "We produceren en verzenden al enkele jaren 1,3 miljoen zorgpassen voor een grote zorgverzekeraar. Dat wil deze opdrachtgever nu voortaan graag combineren met het versturen van de zorgpolissen. En omdat Multi-Post de expertise op beide vlakken in huis heeft, zijn wij de aangewezen partner voor zo'n complexe opdracht."

Polis en zorgpas samen in een envelop
Om alle datastromen bij deze opdracht in goede banen te leiden, ontwikkelde Multi-Post speciale software. Die voegt de informatie eerst samen om te controleren of alle benodigde polis- en kaartgegevens volledig aanwezig zijn. Vervolgens worden de bestanden opnieuw gesplitst, zodat de onderdelen in verschillende productiestromen worden vervaardigd. De nieuwe Ricoh Pro 907 zwart-wit productiesystemen werden op de beveiligde afdeling in Dordrecht direct gekoppeld aan de Datacard systemen. Frank van Ballegooy, ICT Manager Multi-Post: "Op die manier kunnen wij de gepersonaliseerde zorgpassen uit de Datacard printers in één doorgang foutloos combineren met het bijbehorende begeleidend schrijven van de Ricoh-printers." Tenslotte worden de polissen en de plastickaarten weer samengebracht in een envelop en met de benodigde folders en bijsluiters verzonden.

Multi-Post onderscheidt zich met innovatieve oplossingen voor complexe opdrachten die hoogwaardige automatisering vereisen. Robin Tappij Gielen en Frank van Ballegooy voorzien dat ook de omslag van zwart-wit naar full colour daarbij nieuwe kansen zal bieden. De goede relatie met Ricoh wordt daardoor nog belangrijker: "Onze recente investering in nieuwe zwart-wit systemen resulteert nu in een hogere productiviteit, een betere afdrukkwaliteit en kostenbesparingen. Maar ook voor het produceren van professionele kleuren - toch een vak apart - vertrouwen we op de kennis en technologie van Ricoh."

Reageren op dit bericht?
Wilt u reageren op dit bericht of informatie aanvragen over deze totaaloplossing? Neem dan contact op via:  078-6548222 of via info@multipost.com o.v.v.  Card services.