Couverteren

Wat is couverteren?

Couverteren is het volautomatisch vouwen van één of meerdere documenten en deze, al dan niet met een bijlage (boekje, brochure, folder, etc.),  verpakken in een envelop. De envelop kan vervolgens ook automatisch worden gesloten.

Toepassingen van couverteren

Couverteren wordt gedaan voor diverse toepassingen. Denk aan het vouwen en in een envelop stoppen van:

  • brieven,
  • loonstroken,
  • facturen,
  • overige documenten.

Tevens behoort het verwerken van complete (direct) mailings met of zonder bijlage(n) ook tot de mogelijkheden van het couverteren.

Welke enveloppen zijn geschikt voor couverteren?

Indien u zelf gaat couverteren met behulp van een couverteermachine, kan uw leverancier u een goed advies geven over uw envelop door deze te beoordelen en/of uit te testen. Indien u het couverteren uitbesteedt, zal ook hier de betreffende opdrachtnemer uw envelop beoordelen en/of testen.
Voor een optimale werking van een couverteermachine  zijn de meest voorkomende enveloppen van het formaat C5 en/of C5/6. C5 enveloppen hebben een afmeting van 229x162 mm. C6/5 enveloppen hebben een afmeting van 229x114 mm. Als u een A4 document dubbelgevouwen in een envelop wilt, kiest u voor een C5 envelop. Indien uw document in drieën gevouwen dient te worden, is een C6/5 formaat geschikt. Verder is het belangrijk dat de envelop geen plakstrip, maar een zogenaamde gegomde klepsluiting  heeft en een sluiting over de lange zijde. Multi-Post geeft u graag een advies over uw envelop!

Couverteren uitbesteden aan Multi-Post
Uw (direct) mailings snel en betrouwbaar laten verwerken

Multi-Post is al sinds 30 jaar uw partner om het couverteren uit te besteden. Met ons zeer uitgebreide en geavanceerde machinepark, zijn wij in staat om alle toepassingen te verwerken. Van het verpakken en versturen (fysiek of digitaal) van uw (direct) mailings tot het couverteren van al uw transactiemail (financiële mailings). Door onze jarenlange expertise, weten onze deskundige medewerkers precies waar zij het over hebben en verwerken zij uw opdrachten snel en bovendien foutloos! Doordat persoonlijke aandacht bij ons tot de standaard behoort, krijgt uw mailing net dat persoonlijke tintje, dat het onderscheidt van die van uw concurrent!


Meer lezen over uitbesteden couverteren?


Couverteren in eigen beheer
Uw mailings 'in-huis' verwerken op kwalitatief hoogwaardige couverteermachines van Multi-Post

Ook op het gebied van couverteermachines en het couverteren bij u op locatie is Multi-Post al 30 jaar een toonaangevende leverancier. Met een breed assortiment couverteermachines en bijbehorende software, bieden wij u voor elke toepassing de juiste oplossing! Voor het verwerken en verzenden van al uw documenten en (direct)mailings in huis. Digitaal of fysiek. Wij geven u graag een advies!


Meer lezen over couverteermachines?


Couverteermachine aanschaffen én uitbesteding van piekbelasting?

Kortom een oplossing-op-maat

Door de unieke combinatie van het bieden van couverteerapparatuur én het in-house hebben van een print en mail bedrijf, bieden wij u altijd een oplossing-op-maat. Geeft u de voorkeur aan het in eigen beheer verwerken van uw mailings, maar heeft u af en toe een piek in de te verwerken documenten/mailings? Dan kunt u deze piek altijd snel en ad hoc bij ons onderbrengen. Wij helpen u graag!

Meer informatie?
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van couverteren voor u, neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag! Bel direct: 078 6 54 82 22 of mail: michel.van.beek@multipost.com.