Wat is de beste zakelijke printer?

Bent u ervan overtuigd dat een zakelijke printer een goede oplossing is voor uw bedrijf? Bent u op zoek naar een geschikte zakelijke printer? Wellicht vraagt u zich af wat de beste zakelijke printer is. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

De beste printer is afhankelijk van uw eisen en wensen

Misschien had u dit antwoord al verwacht; het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste zakelijke printer is. Dat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van uw situatie en van uw wensen. Het vinden van een goede printer die bij uw eisen past is dan ook maatwerk. Om tot een goede beslissing te komen zult u een aantal overwegingen moeten maken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten printers met uiteenlopende functies.
Een belangrijke vraag is daarom wat de printer moet kunnen. Wilt u alleen standaard documenten op a4-formaat printen? Of wilt u bijvoorbeeld ook enveloppen, kaarten of flyers printen? Een andere belangrijke vraag is hoeveel u wilt printen en hoeveel mensen van de printer gebruik gaan maken. En volstaat een zwart-wit printer of wilt u in kleuren printen? Zoals u ziet zijn er een hoop overwegingen die een rol spelen bij de keuze voor een geschikte printer. Hieronder zetten wij een paar situaties voor u op een rij.

Direct een voorstel?

U wilt alleen documenten printen

Misschien bent u op zoek naar een zakelijke printer die simpelweg documenten uit kan printen. Wellicht werkt u als zelfstandige zonder personeel en heeft u verder geen eisen. In een dergelijke situatie is een gewone zakelijke printer voldoende. Dit soort printers zijn er in verschillende formaten, zoals a4 of a3. Uiteraard kunt u kiezen tussen een zwart-wit printer of een kleurenprinter. Ook qua snelheid van printen zijn er verschillende opties.

U wilt naast documenten printen ook kunnen scannen en kopiëren

In dit geval heeft u een multifunctional nodig. Een multifunctional, of multifunctionele printer, is méér dan alleen een printer. Met een multifunctional kunt u niet alleen printen, maar ook faxen, scannen, kopiëren, enveloppen en etiketten printen en e-mails versturen. Een multifunctional is dus een stuk veelzijdiger dan een gewone printer. Als u van al deze opties gebruik wilt maken, is een multifunctionele printer een stuk voordeliger dan een gewone printer. U kunt alles op één apparaat doen en heeft dus niet meerdere verschillende printers nodig. Dat bespaart u tijd en geld.

A-merk printers

Het is u waarschijnlijk duidelijk geworden dat dé beste printer niet bestaat. Een geschikte printer is geheel afhankelijk van uw situatie, uw eisen en uw wensen. Toch is er een belangrijk onderscheid te maken. Als u een goede printer wilt, kies dan voor een A-merk printer van o.a. Konica Minolta, Lexmerk of Ricoh. A-merk printers zijn van betere kwaliteit en u heeft een betere garantie op een A-merk printer. Een A-merk printer heeft vaak minder onderhoud nodig en bespaart u daarom kosten.

Bent u op zoek naar de beste printer voor úw situatie?

Wij staan u graag te woord om uw eisen en wensen te bespreken. Vraag vrijblijvend advies via documentsolutions@multipost.com of telefonisch via: 078-6548222.