Printer of multifunctional

Veel mensen spreken over een printer, terwijl zij eigenlijk een multifunctional bedoelen. Wat is precies het verschil?

Wat is een printer?

Een printer is een apparaat dat de uitvoer van een computer, scanner of digitale camera afdrukt op papier (bron: Wikipedia).

Wat is een multifunctional?

Een multifunctionele printer, ook wel multifunctional genoemd,  is een all-in-one-machine waarmee je kunt:
•    Printen
•    Faxen
•    Scannen
•    Kopiëren
•    E-mails versturen

Mogelijkheden en formaten multifunctionals

Een multifunctional heeft meer mogelijkheden dan een losse printer. Er zijn verschillende multifunctionals met meerdere mogelijkheden en/of functies. Ook zijn er verschillende maten: zoals A4-formaat (printen van A4 prints en kleiner formaat), A3-formaat (printen van A3-formaat en alle kleinere formaten). Een multifunctional is aangesloten op het computernetwerk om bovengenoemde functies uit te kunnen voeren en maakt hier ook deel van uit.

Voordelen van een multifunctional

Een all-in-one machine bespaart geld. Niet alleen omdat u slechts één apparaat hoeft aan te schaffen of te huren, ook is het voordeliger in gebruik. Bovendien bespaart u kantoorruimte. U hoeft immers maar één machine te plaatsen in plaats van vier. Hierdoor bespaart u ook op onderhoud, omdat u zaken kunt doen met één leverancier.
Een ander bijkomend voordeel is, dat multifunctionals zorgen voor een veel gezondere werkomgeving, dan dat dit bij gewone printers het geval is. De uitstoot van ongezonde lucht is bij gewone printers vele malen groter.
Een laatste voordeel is dat er vaak specifieke software bijgeleverd wordt waarmee gebruikers kunnen:
•    Scannen naar Microsoft Office
•    Bladeren in de Windows directory
•    Documenten doorzoekbaar kunnen maken

Multifunctionals vergelijken

Om verschillende multifunctionals goed te kunnen vergelijken, is het verstandig om eerst na te gaan welke functies u in de praktijk echt nodig heeft. Wilt u alleen printen of ook kopiëren, scannen of faxen? Wanneer u naast printen en/of kopiëren ook wilt scannen, kunt u een multifunctional aanschaffen die deze functies heeft. Heeft u ook een fax nodig of behoort faxen voor u tot het verleden? In dat geval is een faxfunctie niet echt noodzakelijk. Om ervoor te zorgen, dat u de beste keuze maakt voor uw organisatie, is het belangrijk om alle functies van multifunctionals goed te vergelijken. Multi-Post kan deze vergelijking ook voor u maken. Afhankelijk van uw eisen en behoeftes selecteren wij uit een range van A-merken en bieden wij u altijd een passende oplossing!

Hulp bij het vergelijken en/of onafhankelijk advies?